Konzultanti Microsoft Hrvatske u Ogulinu

U četvrtak, 8. lipnja 2017. u Gimnaziji Bernardina Frankopana Ogulin održana su dva predavanja od strane IT konzultanata Microsoft Hrvatske gospodina Tomislava Lulića i Romea Mlinara za učitelje i profesore osnovne i srednje škole Grada Ogulina.
Tomislav Lulić održao je predavanje pod nazivom: Office 365 za one koje žele znati sve. Office 365, zbog imena, povezuje se kao produžetak Word/ Excel/ PowerPoint/ Outlook aplikacija. No, O365 mnogo je više od toga. Najveći problem s kojim se susreću korisnici, mnogo je servisa koje ne znaju ili nisu bili u prilici koristiti. Razlog je to, što je većina servisa bila dostupna u Enterprise okruženjima ili jednostavno, preskupa za manja okruženja. U predavanju smo proletjeti kroz neke servise, vidjeli kako izgleda administriranje, OneDrive for Business, OneNote, Sway, Yammer. Potaknuta je diskusija na druženju, vezano za nedoumice oko Office 365: za i protiv pitanja, „meni to ne treba“ zaključaka i slično.
Romeo Mlinar održao je predavanje pod nazivom Hyper-V u Windows Serveru 2016 i Windowsima 10. Windows Server 2016 je došao s mnogim tehnološkim promjenama, a osobito kad je u pitanju virtualizacija. Naš je zadatak da budemo spremni za sljedeću generaciju tehnologije. U ovom predavanju vidjeli smo neke od velikih promjena i poboljšanja u Hyper-V roli koje možemo iskoristiti i primijeniti u našem podatkovnom centru kako bismo ostali konkurentni i bili u toku. Također, vidjeli smo koje su promjene po pitanju virtualizacije došle i s korisničke strane, u Windows 10, te na koji način ih možemo iskoristiti.