Odabrani u projekt Generacija NOW

I naša projektna prijava je prihvaćena i stiže nam nova opreme i nove ideje za radionice! Hvala IRIM-u i HT-u, te MZO na podršci ovom projektu!
Izvor: https://croatianmakers.hr/…/odabrani-sudionici-projekta-ge…/

Generacija NOW – novi projekt koji provodimo u suradnji s Hrvatskim Telekomom, predstavljen je početkom lipnja. Cilj je povezati postojeća i nova znanja pri korištenju Internet of Things tehnologije, razvijati kreativnost, inovativnost i stvoriti priliku da djeca realiziraju IoT projekte od koncepta do gotovog modela te međusobno uče jedni od drugih i stječu samopouzdanje korištenjem modernih tehnologija.

Do 21. lipnja je bio otvoren natječaj putem kojeg su se zainteresirane osnovne i srednje škole te edukacijske ustanove mogle prijaviti, a u nastavku pogledajte popis svih 110 ustanova koje smo uključili u projekt.

Ove smo godine u projekt uključili 110 škola, udruga i knjižnica iz Hrvatske koje su iskazale najveću motivaciju za sudjelovanje. Odabir nije bio jednostavan jer smo zaprimili više od 170 prijava koje su nam potvrdile da postoji zaista velik interes za uvođenjem IoT tehnologija u nastavne, izvannastavne i izvanškolske aktivnosti.

Popis svih odabranih ustanova za ovu školsku godinu je ovdje (karta svih uključenih je sa strane).

Svi će sudionici projekta dobiti donaciju IoT edukacijske opreme, novčana sredstva za kupnju dodatne opreme, edukaciju mentora te stručnu mentorsku podršku. Ovaj će donacijski natječaj rezultirati i novim STEM kurikulumom za izvannastavne aktivnosti koji će biti dostupan svim školama i obrazovnim ustanovama.

Aktivnosti projekta za ustanove i mentore kreću sredinom rujna, a detaljnije informacije ćemo objaviti uskoro.

Čestitamo odabranima i zahvaljujemo svima na prijavi!

Više informacija o projektu možete pogledati ovdje.